Policajti obvinili mladíkov zo znásilnenia, dopravná nehoda so smrteľným následkom

06.11.2007 Celý región

Policajti obvinili mladíkov zo znásilnenia: Policajtom Prešovskej kriminálky sa v krátkom čase podarilo vypátrať a zadržať štvoricu mladíkov z Rožkovian, v okrese Sabinov, ktorí brutálnym spôsobom znásilnili 55 ročnú ...
Včera Prešovský policajný vyšetrovateľ vzniesol obvinenie pre zločin znásilnenia spáchaný formou spolupáchateľstva. 16 ročný Andrej, 14 ročný Daniel a 19 ročný Michal, spolu s maloletým 13 ročným Václavom, po vzájomnej dohode v piatok 2.11.2007, okolo 23.30 h vošli do rodinného domu 55 ročnej majiteľky, ktorý bol neuzamknutý. Ženu najprv Andrej fyzicky napadol a po páde na zem ju vyzliekol z nočného oblečenia. Poškodenej sa síce podarilo utiecť do druhej izby, ale páchatelia ju prenasledovali aj tu a zhodili na posteľ, kde ju traja držali a jeden z nich znásilnil. Potom z domu ušli. Krvácajúcu ženu našiel v noci vlastný syn vracajúci sa domov z pohostinstva. Ten privolal políciu a rýchlu zdravotnícku pomoc.
Svojim konaním spôsobili žene zranenie, ktoré si vyžiadalo chirurgický zákrok, doba liečenia a PN doposiaľ nebola stanovená. Je hospitalizovaná vo FNsP v Prešove. Obvinení boli vyšetrovateľom PZ zadržaní a bol podaný návrh na ich vzatie do väzby. Maloletého páchateľa si z polície prevzali rodičia.

Dopravná nehoda so smrteľným následkom:
Včera o 06.30 hod. došlo na št. ceste č. I/18, na horskom priechode zv. Petič, v katastri obce Chmeľov, okr. Prešov, k dopravnej nehode nákladného motorového vozidla zn. MERCEDES, MPZ: „UA“, ktoré viedol 26 ročný št. príslušník a os. mot. vozidla zn. ŠKODA Octavia, EČV: BA, ktoré viedol 41 ročný muž z Vranova nad Topľou.
Vodič nákladiaku išiel smerom z Prešova do Vranova nad Topľou, pričom v tiahlej pravotočivej zákrute nezvládol vedenie vozidla, s týmto prešiel do protismeru, kde narazil do protiidúcej Š Octavie. Pri zrážke vodič Octávie utrpel ťažké zranenia, ktorým po prevoze do FNsP Prešov o 14.30 hod. podľahol. Telo nebohého bolo prevezené na pracovisko Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou v Prešove, kde bude vykonaná pitva. Vodič nákladného vozidla utrpel ľahké zranenia, doba práceneschopnosti doposiaľ nebola stanovená. Na vozidlách vznikla škoda 550.000. - Sk. Požitie alkoholických nápojov vodičom nákladiaku nebolo zistené. Prešovskí dopravní policajti začali trestné stíhanie ukrajinského vodiča, ktorý nehodu zavinil porušením príslušných ustanovení zákona 315/1996 Z. z. o premávke na pozemných komunikáciách. Stíhaný je na slobode.
 

Vyberte región

mark